prosfores_1.png

 

topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 14:12

Οι ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ «συνεχίζονται»…. με τετραήμερο ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ανοικτά τα καταστήματα έως τις 8 το βράδυ το Σάββατο 14 Μαΐου, με ΕΚΡΗΞΗ ΤΙΜΩΝ!

Το χρονικό διάστημα της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου της Άνοιξης, η οποία λήγει αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, ήταν ελλειμματικό φέτος λόγω των αργιών του Πάσχα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να τονώσει την εμπορική κίνηση στα μαγαζιά, εξαγγέλλει τετραήμερο ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ από την Τετάρτη 11 Μαΐου, με αποκορύφωση το Σάββατο 14 Μάιου 2016, με ΕΚΡΗΞΗ ΤΙΜΩΝ.

Οι συνάδελφοι οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν τις εκπτώσεις με ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Σύμφωνα με το νόμο κατά τη διενέργεια προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης, σε εμφανή σημεία του καταστήματα και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα πρέπει οπωσδήποτε να αντικαταστήσετε τη λέξη ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ με τη λέξη ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

Καλούμε τα μέλη μας να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοικτά έως τις 8 το βράδυ, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, κάνοντας ΕΚΡΗΞΗ ΤΙΜΩΝ εκείνη τη μέρα.

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 06 Μάιος 2016 12:22

Προςτις

Εμπορικές Επιχειρήσεις - Μέλη

Του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί,ες Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε απόφαση της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, η οποία μας γνωστοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 6 Μαΐου 2016),για ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 8 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της ψήφισης του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 8 Μαίου θα πραγματοποιηθούν πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Ως εκ τούτου, συστήνουμε τους συναδέλφους-εμπόρους

Ø                  Να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών

Ø                  Να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους

Ø        Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

Ø                  Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

Ø                  Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφασίζουν 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Το πρωί του Σαββάτου, 7 τρέχοντος, θα εισαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fasttrack, η Κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις.

Οι οργανώσεις μας, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφασίσαμε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013.

Ταυτόχρονα, οι δύο οργανώσεις καλούμε τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό Συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας απέναντι σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν βγάζει πουθενά.

Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!

Όλοι μαζί θα επιτύχουμε να ανατρέψουμε την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που το μόνο νέο στοιχείο που εισάγει είναι μία ακόμη φορολογία στο ανύπαρκτο πλέον εισόδημα του βαριά πληγωμένου από την κρίση μικρομεσαίου επιχειρηματία.

 
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 4 έως 10 ΜΑΙΟΥ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 15:25

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΙΟΥ 2016

Από Τετάρτη 4-5-2016 έως Τρίτη 10-5-2016

Σύμφωνα με το νόμο ν. 4177/2013 η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Δεδομένων των υποχρεωτικών αργιών που ισχύουν βάσει του Πασχαλινού ωραρίου και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη μέρα του Πάσχα, η φετινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ισχύσει από την Τετάρτη 4-5-2016 έως την Τρίτη   10-5-2016.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.

Επειδή η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι η 1η Μαΐου, η οποία όμως συμπίπτει με επίσημη αργία του Κράτους όπως είναι η Κυριακή του Πάσχα, η δυνατότητα αυτή μετατίθεται, με βάση το νόμο, την επόμενη Κυριακή.

Επομένως, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016.

Προτεινόμενο ωράριο Κυριακής 8 Μαίου 2016: 11π.μ. έως 6μ.μ.

 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ 2016
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 15:19

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται το ωράριο των καταστημάτων κατά την Πασχαλινή περίοδο.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 24/04/2016, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4177/2013

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 11π.μ. ΕΩΣ 6μ.μ

 

ΠΕΜΠΤΗ

21/04/2016

10π.μ. –   9μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22/04/2016

10π.μ. –   9μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

23/04/2016

10π.μ. – 6μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

των Βαίων

24/04/2016

11π.μ. – 6μ.μ.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

25/04/2016

10π.μ. –   9μ.μ.

Μ. ΤΡΙΤΗ

26/04/2016

10π.μ. –   9μ.μ.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

27/04/2016

10π.μ. –   9μ.μ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ

28/04/2016

10π.μ. –   9μ.μ.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

29/04/2016

1μ.μ. – 7μ.μ.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

30/04/2016

10π.μ. – 4μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

του Πάσχα

1/05/2016

ΚΛΕΙΣΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

2/05/2016

ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ

3/05/2016

ΚΛΕΙΣΤΑ*

*Την Τρίτη 3/5/2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά (μεταφορά αργίας Πρωτομαγιάς)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2016 15:49

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κ. Ι. Μυλόπουλο, είχαν την Παρασκευή 18 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ.), κ. Π. Φιλιππίδης, και ο κ. Κ. Καλογιάννης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Θ.

Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν να ενημερωθεί και επίσημα ο εμπορικός κόσμος της πόλης για την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, ένα πολύπαθο έργο, το οποίο κατά τη διάρκεια υλοποίησής του έχει πλήξει οικονομικά επιχειρήσεις που βρίσκονται πάνω στον άξονα κατασκευής του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς του πρόσφατου παρελθόντος, πρόθεση η οποία εδράζεται σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, βάσει του οποίου, έως και την άνοιξη του 2017, θα έχουν απομακρυνθεί από τα περισσότερα εργοτάξια οι σιδηρόφρακτες κατασκευές, ενώ η ημερομηνία σταθμός περάτωσής του, κινείται στον χρονικό ορίζοντα του 2020.

Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο της ενημερωτικής συνάντησης για την εξέλιξη του έργου, αποτελεί και το γεγονός ότι έχει βρεθεί τεχνική λύση και για το θέμα του σταθμού της Βενιζέλου όπως βεβαίωσε ο κ. Μυλόπουλος, του πιο δύσκολου ίσως σταθμού του κεντρικού άξονα κατασκευής του.  

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την πλήρη ολοκλήρωση του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος, για να φθάσουμε επιτέλους στην επίτευξη του σημαντικού στόχου της πόλης μας: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

 
ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016 15:29

Φίλοι αγρότες,

Οι έμποροι της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι ενήμεροι για τα προβλήματα σας και συμμερίζονται τον αγώνα σας.

Θα γνωρίζετε όμως ότι εξίσου πολλά προβλήματα και ακόμη περισσότερα, έχει και ο κλάδος του εμπορίου. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε απώλεια 350.000 και πλέον επιχειρήσεων, από την αρχή της κρίσης. Επί έξι συνεχόμενα χρόνια, ο τζίρος μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Να είσαστε βέβαιοι ότι οι έμποροι και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου είναι κάθετα αντίθετοι με τα νέα ασφυκτικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα.

Περιμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε καθημερινά για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να χάσουμε ούτε έναν πελάτη.

Για τους λόγους αυτούς πάντα σεβόμενοι τον αγώνα σας, ζητούμε να σταματήσετε το κλείσιμο των δρόμων και το μπλοκάρισμα της πόλης μας επί ώρες.

Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται αντιπαλότητα μεταξύ της κοινωνίας των αγροτών και της κοινωνίας των εμπόρων.

Ο αγώνας είναι κοινός και θα πρέπει να γίνεται χωρίς άλλο κόστος.

Παντελής Φιλιππίδης

Πρόεδρος

Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 68

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.