prosfores_1.png

 

topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
Δ.Ε.Θ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 13:45

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η 81η ΔΕΘ, ένας θεσμός άρρηκτα δεμένος με την ιστορία της πόλης, το κορυφαίο γεγονός για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και αναμένει να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της Αγοράς της Θεσσαλονίκης, να δείξει το φιλόξενο πρόσωπό της στους επισκέπτες της.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τιμήσει το μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό γεγονός-ορόσημο για την πόλη μας, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ, 11 & 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Αποτελεί την ευκαιρία για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που εκπροσωπεί ο Σύλλογός μας, να δώσουν, τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους αυτής της πόλης, τη δυνατότητα να επωφεληθούν, ψωνίζοντας με τις καλύτερες τιμές αυτές τις δύο μέρες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα καταστήματα να διοργανώσουν ΠΑΡΤΥ ΤΙΜΩΝ!!!

δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στην Αγορά μας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, αφορά μόνο την περιοχή του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να πληρούν τις εξής ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)

γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα ("outlet"), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ 11 & 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

11:00 – 18:00

 
 
ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2016 15:35

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016,  υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν προαιρετικά.

Επομένως  τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ  17 Ιουλίου 2016:        11π.μ.  έως  6μ.μ.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΛΑΕΚ 1-25
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 12:41

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ -ΛΑΕΚ 1-25

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ, για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-25 άτομα (συνολικά, μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά 0,24%.

 • Διάρκεια σεμιναρίων: 32 ώρες ( 8 μέρες – υλοποιούνται σε ώρες εκτός εργασίας)
  • Με την αποπληρωμή του προγράμματος, ο εργαζόμενος που θα παρακολουθήσει ανελλιπώς το πρόγραμμα, θα λάβει εκπαιδευτική αποζημίωση ποσού 160,00€ καθαρά (5 ευρώ για κάθε εκπαιδευτική ώρα)
  • Στο τέλος των προγραμμάτων χορηγείται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 1. ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (socialmedia) ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Youtube)
 2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
 3. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ MARKETING – ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
 4. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
 5. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
 6. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
 7. ΡΩΣΙΚΑ
 8. ΙΤΑΛΙΚΑ
 9. ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομιστούν, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1-Λαδάδικα, 5ος όρ., τηλ. 2310547887, 2310538790).

 
ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2016
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016 14:43

ΤΑΚΤΙΚΕΣΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Από 11-7-2016 έως 31-8-2016

Από τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 θα διαρκέσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2016, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα εξής:

 1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
 1. Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εκπτώσεων πέραν των διπλών τιμών, γίνεται χρήση και ποσοστών (%) τα ποσοστά αυτά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα ως προς την κάθε κατηγορία ειδών που αναφέρονται και να επαληθεύονται από την σύγκριση των δυο τιμών. Επιπλέον θα πρέπει μαζί με το ποσοστό, να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση ( π.χ. 20% έκπτωση ).
 1. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.       Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
 1. Το ποσοστό έκπτωσης που διαφημίζει κάθε κατάστημα, θα πρέπει να είναι πραγματικό και όχι παραπλανητικό.      
 1. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Ιουλίου 2016:       11π.μ. έως 6μ.μ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ           

 
σε συνέχεια της Αργίας του Αγίου Πνεύματος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 13:01

Σε απάντηση της  «εύκολης κριτικής» σε βάρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για την ανακοίνωσή του (και όχι απόφαση) περί υποχρεωτικής  αργίας των καταστημάτων τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Σύλλογος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επισημάνει τα εξής:

$11.       Για μια ακόμη φορά, τονίζουμε, ότι δεν ήταν απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , αλλά απόφαση της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η οποία βάσει πρόσφατης ενημέρωσης του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να ισχύει.

$12.       Αφού ανακαλύψαμε την εγκυρότητα της συγκεκριμένης απόφασης και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη κου Απόστολου Τζιτζικώστα για το κλείσιμο της Αγοράς τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, θεωρώντας την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως μία μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ο  Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ως όφειλε συνδικαλιστικά και δεοντολογικά, ανακοίνωσε την σχετική απόφαση, προς ενημέρωση της Αγοράς και όλων των Αρμοδίων Φορέων.

$13.       Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  δεν είναι Φορέας του Δημοσίου και δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα άσκησης ελέγχου παραβίασης της νομοθεσίας, αλλά ενημέρωσε κάθε αρμόδια Υπηρεσία για την ισχύ της  σχετικής απόφασης. Η ευθύνη, λοιπόν, για την άσκηση ή μη ελέγχου παραβίασης της νομοθεσίας να αναζητηθεί αλλού (και να είστε σίγουροι ότι θα την αναζητήσουμε και εμείς).

$14.       Επειδή υπήρξαν σχόλια και διαμαρτυρίες για άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων και κλείσιμο των minimarkets, των φούρνων, κ.λ.π., θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά εκπροσωπούνται από άλλους Συνδικαλιστικούς Φορείς, οι οποίοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έλαβαν  ουδεμία θέση.

$15.       Παρά την «εύκολη κριτική» ορισμένων ελαχίστων, οι οποίοι, ενδεχομένως, δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν το ρόλο που διαδραματίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε να επισημάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν  διστάζουμε και δεν φοβόμαστε  στα δύσκολα να μπούμε μπροστά.

 

 

 

Ε

 

 

 
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 15:58

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Μετά την εφαρμογή του νόμου 3996/2011 στον οποίο ορίζεται ρητά ότι η αρμοδιότητα καθορισμού αργιών αφαιρείται από την αιρετή Περιφέρεια και αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθυνθήκαμε επανειλημμένα επί σειρά ημερών στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, ζητώντας να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση των υπουργείων στο παραπάνω κοινό αίτημα.

Με βάση την με αρ.πρωτ. Γ/ΕΞ/5485-1/17-6-2016 υπηρεσιακή απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ερώτημα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν έχει ανακληθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση ορίζει ότι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου τη Δευτέρα 20/6/2016 τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωτικά ΚΛΕΙΣΤΑ.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 69

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.