topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 11:19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπογράφηκε, στις 7 Ιουλίου 2014, και δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα !!! (8 Ιουλίου 2014), στο υπ’αριθ. 1859/ΦΕΚ Β΄, η Υπουργική Απόφαση για τον «ορισμό τριών τουριστικών περιοχών της Ελλάδας, όπου επιτρέπεται για ένα (1) έτος η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών Καταστημάτων και τις υπόλοιπες Κυριακές, πέραν των αναφερομένων στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013».

Πρώτον, θα θέλαμε, να επισημάνουμε το «ζήλο» των Κυβερνώντων και την «άμεση ανταπόκρισή τους» στις επιταγές του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών αναφορικά με το θέμα των Κυριακών (7 Ιουλίου υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση, 8 Ιουλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ) και περιμένουμε τον «ίδιο ζήλο» και την «ίδια ανταπόκριση» να επιδεικνύουν και σε ζωτικά θέματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία!!!

Δεύτερον, η Υπουργική Απόφαση μας δείχνει ότι το Πικέρμι είναι καλύτερη τουριστική περιοχή, από τα Ιόνια Νησιά!!! (εμπορικό κέντρο McArthur Glen…. τυχαίο???)

Τρίτον, μεταξύ των τριών τουριστικών περιοχών συμπεριλαμβάνεται και το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην Υ.Α. 3046/51009/1994:

«Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι η περιοχή που ορίζεται από το Λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλιά Παραλία (α΄προβλήτα έως τον Λευκό Πύργο), την οδό Π.Μελά που καταλήγει στο ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στ.Τάττη και τμήμα των οδών Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου και Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο, την οδό Καραολή & Δημητρίου, την Πλατεία Βαρδαρίου και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου και το Λιμάνι».

Φαίνεται, οι γνωμοδοτούντες, οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη μας, ενδεχομένως μία φορά το χρόνο, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., έχουν την εντύπωση ότι η Θεσσαλονίκη έχει την ίδια επισκεψιμότητα και όλο τον υπόλοιπο χρόνο. ΄Ισως γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς…

Όλα τα παραπάνω, ήταν αποτέλεσμα του προσχηματικού διαλόγου μεταξύ Υπουργείου και Φορέων που «έγινε για να γίνει» ελάχιστες ημέρες πριν την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης. (φωνή βοώντος εν τη ερήμω…η απόφαση ήταν ειλημμένη)

Δυστυχώς, την Ελληνική Πολιτεία δεν την απασχολεί ο σοβαρός κίνδυνος στέρησης του εβδομαδιαίου τζίρου των τοπικών αγορών και κατεύθυνσής του στα υπερκαταστήματα των πολυεθνικών με δεδομένη την απαξίωση των παραδοσιακών αγορών, που ήδη είναι εξαθλιωμένες και του κανιβαλισμού της περιφέρειας. Αναρωτιόμαστε μήπως αυτός είναι ο στόχος? Και εάν ναι, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό? Για τη διατήρηση ή την αύξηση των θέσεων εργασίας? Αβάσιμο επιχείρημα, αφού όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε, ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα καταστραφούν επιχειρήσεις.

Η Αγορά της Θεσσαλονίκης, όμως, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα: Το 96% των εμπορικών επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την «Αγορά» στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου.

Σε καμία περίπτωση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα παίξουν το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, είναι ο πλέον αρμόδιος Φορέας, ο οποίος, λαμβάνοντας υπόψη την «απόφαση της Αγοράς», μπορεί να κρίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας.


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν.4177/2013 ΟΡΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ).

Η απόφαση αυτή στηρίζεται και σε στατιστικά στοιχεία αντίστοιχων προηγούμενων Κυριακών που ήταν ανοιχτή η «Αγορά» και τα οποία έδειξαν ότι τα αναμενόμενα αποτελέσματα καταναλωτικής κίνησης δεν επιτεύχθηκαν, καθώς και ότι εν μέσω Καλοκαιριού, οι καταναλωτές (τουρίστες και μη) προτιμούν να «χαλαρώσουν» και να ξεφύγουν λίγο από τα προβλήματά τους, παρά να καταναλώσουν την ημέρα τους, κάνοντας τη βόλτα και τα «ψώνια τους» σε μια άδεια πόλη.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τους συναδέλφους Εμπόρους να τηρήσουν την απόφαση που έλαβε η «Αγορά» της πόλης μας και συγκεκριμένα να μην ανοίξουν ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ την περίοδο από 7 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου, τιμώντας την «απόφασή τους» και δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία ότι «δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

ΖΗΤΟΥΜΕ από τους Καταναλωτές να στείλουν και αυτοί το μήνυμά τους, ότι σέβονται την «απόφαση της Αγοράς», τους θεσμούς, αλλά και την προσπάθεια διατήρησης της συνοχής της ελληνικής οικογένειας και της ελληνικής κοινωνίας.

΄Αλλωστε, οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων περισσεύουν… τα χρήματα δεν φτάνουν…   Μήπως θα έπρεπε, η Πολιτεία να ασχοληθεί πρωτίστως με αυτό???

 
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Σ.Θ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 04 Ιούλιος 2014 12:54

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 οι Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και για την εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, από το ενιαίο ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», με επικεφαλής υποψήφιο Πρόεδρο τον Παντελή Φιλιππίδη, μέχρι πρότινος, α΄Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκλέχθηκαν οι παρακάτω υποψήφιοι:

Για το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο:

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΝΙΚΟΣ

ΦΕΛΕΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΧΑΣΣΟΝ ΜΠΕΤΤΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΟΥΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΟΠΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΟΘΩΝ

ΜΠΕΝΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΕΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ

ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΑ


 

 

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν:

ΚΩΣΤΙΝΟΥ ΡΩΜΥΛΙΑ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΝΑ

ΖΟΥΡΝΑΤΣΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

 

Για την Δευτεροβάθμια Οργάνωση, στην οποία ανήκει ο Σύλλογος (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), εκλέχθηκαν δέκα έξη (16) Αντιπρόσωποι:

 

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΦΕΛΕΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΝΙΚΟΣ

ΧΑΣΣΟΝ ΜΠΕΤΤΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΟΘΩΝ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΜΠΕΝΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

 

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της δεδηλωμένης πρόθεσης της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων 52 Κυριακές το χρόνο, σε τουριστικές περιοχές, ή πόλεις, σε όλη την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης), κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών, έγινε καταγραφή, μέσω κάλπης της θέσης του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, όλοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να ψηφίσουν για το αν θέλουν ή όχι να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας.

Σε σύνολο 576 ψηφισάντων για το θέμα των Κυριακών, το 96% (553 ψηφίσαντες) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν αύξηση των υφιστάμενων Κυριακών λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας και το 4% (23 ψηφίσαντες) είπαν Ναι στην αύξηση των Κυριακών λειτουργίας της αγοράς της Θεσσαλονίκης.

«Η Αγορά της Θεσσαλονίκης έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα, δήλωσε ο κ.Παντελής Φιλιππίδης. Οι έμποροι της πόλης μας δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την Αγορά στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου.

«Η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο, σε περιοχές που δεν είναι αμιγώς τουριστικές, είναι μια ρύθμιση που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών», τόνισε ο κ.Φιλιππίδης.

«Οι προτεραιότητες του νέου 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει   επτά   νέα μέλη, είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επιβίωση και το μέλλον του Εμπορίου και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας να αντιμετωπίσουν τη βαθειά ύφεση που συνοδεύεται από αυξανόμενα λουκέτα, πτωχεύσεις και δραματικές μειώσεις στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων» επεσήμανε ο κ. Φιλιππίδης, δηλώνοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους-εμπόρους οι οποίοι, παρά το πλήθος των προβλημάτων και της ψυχικής, κυρίως, κόπωσης που αντιμετωπίζουν, προσήλθαν στις κάλπες να ψηφίσουν, ενδυναμώνοντας τη νέα Διοίκηση στο δύσκολο έργο και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της».

 
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 14:55

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγραφή, μέσω κάλπης, της άποψης του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων τις Κυριακές και συγκεκριμένα για το αν θέλουν οι έμποροι της πόλης μας να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας, θα γίνει ταυτόχρονα με τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Κυβέρνησης για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ορισμένων περιοχών της χώρας μας (συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης) 52 Κυριακές το χρόνο, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης (μέλη και μη μέλη) να προσέλθουν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1-Λαδάδικα, 5ος όροφος) στις 2 και 3 Ιουλίου 2014 και να ψηφίσουν εάν θέλουν ή όχι να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τις ίδιες ημέρες και ώρες (Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 από 9 π.μ. έως 7 μ.μ. και Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 από τις 9 π.μ. έως 9:30 μ.μ.) με την ψηφοφορία για εκλογή νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για νέα Διοίκηση, Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγου Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και για Ελεγκτική Επιτροπή, υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», με επικεφαλής τον κ. Παντελή Φιλιππίδη, Α΄Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι-έμποροι απαιτούν τη μαζική συμμετοχή τους στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενδυναμώσουν τη νέα Διοίκηση στη διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων του κλάδου μας.

Ταυτόχρονα, η μαζική συμμετοχή μελών και μη μελών συναδέλφων εμπόρων στην ψηφοφορία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 14:54

Θεσσαλονίκη 25 Ιουνίου 2014

Αριθ.Πρωτ. 116

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

Επειδή κατά την Α΄και Β΄ τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 17 Ιουνίου και 24 Ιουνίου 2014, αντιστοίχως, δεν υπήρξε απαρτία, σας προσκαλούμε στην Γ΄ Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 1η Ιουλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1 – 5ος όροφος) η οποία θα πραγματοποιηθεί, όσα μέλη κι’αν παραστούν.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής
 2. Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου
 3. Οικονομικός Απολογισμός 2013
 4. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
 5. Υποβολή Προϋπολογισμού 2014
 6. Έγκριση Λογοδοσίας, Οικονομικού Απολογισμού 2013, Προϋπολογισμού 2014
 7. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια ΕΚΛΟΓΩΝ

Η Γενική Συνέλευση θα θεωρηθεί συνεχιζόμενη και τις δύο επόμενες ημέρες ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Ιουλίου & ΠΕΜΠΤΗ 3 Ιουλίου 2014, οπότε θα διενεργηθούν ΕΚΛΟΓΕΣ στα γραφεία του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Πλ. Μοριχόβου 1, ΛΑΔΑΔΙΚΑ, 5ος όροφος), την Τετάρτη 2 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 19:00 και την Πέμπτη 3 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 21:30 με θέματα:

 1. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
 2. Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής
 3. Εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ε.Σ. Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Οι εκλογές θα γίνουν από Εφορευτική Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει Δικαστικός Αντιπρόσωπος

Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του Συλλόγου μας και των Νόμων 1712/87 και 2081/92.

           

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Συλλόγου (Πλατεία Μοριχόβου 1, 5ος όροφος, τηλ.2310 547887, 2310538790).

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                    

Κωστής Χαντζαρίδης                                                                                       Πάνος Μενεξόπουλος

 
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 14:50

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγραφή, μέσω κάλπης, της άποψης του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων τις Κυριακές και συγκεκριμένα για το αν θέλουν οι έμποροι της πόλης μας να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας, θα γίνει ταυτόχρονα με τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Κυβέρνησης για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ορισμένων περιοχών της χώρας μας (συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης) 52 Κυριακές το χρόνο, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης (μέλη και μη μέλη) να προσέλθουν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1-Λαδάδικα, 5ος όροφος) στις 2 και 3 Ιουλίου 2014 και να ψηφίσουν εάν θέλουν ή όχι να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τις ίδιες ημέρες και ώρες (Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 από 9 π.μ. έως 7 μ.μ. και Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 από τις 9 π.μ. έως 9:30 μ.μ.) με την ψηφοφορία για εκλογή νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για νέα Διοίκηση, Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγου Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και για Ελεγκτική Επιτροπή, υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», με επικεφαλής τον κ. Παντελή Φιλιππίδη, Α΄Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι-έμποροι απαιτούν τη μαζική συμμετοχή τους στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενδυναμώσουν τη νέα Διοίκηση στη διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων του κλάδου μας.

Ταυτόχρονα, η μαζική συμμετοχή μελών και μη μελών συναδέλφων εμπόρων στην ψηφοφορία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 14:49

Θεσσαλονίκη 25 Ιουνίου 2014

Αριθ.Πρωτ. 116

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

Επειδή κατά την Α΄και Β΄ τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 17 Ιουνίου και 24 Ιουνίου 2014, αντιστοίχως, δεν υπήρξε απαρτία, σας προσκαλούμε στην Γ΄ Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 1η Ιουλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1 – 5ος όροφος) η οποία θα πραγματοποιηθεί, όσα μέλη κι’αν παραστούν.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής
 2. Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου
 3. Οικονομικός Απολογισμός 2013
 4. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
 5. Υποβολή Προϋπολογισμού 2014
 6. Έγκριση Λογοδοσίας, Οικονομικού Απολογισμού 2013, Προϋπολογισμού 2014
 7. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια ΕΚΛΟΓΩΝ

Η Γενική Συνέλευση θα θεωρηθεί συνεχιζόμενη και τις δύο επόμενες ημέρες ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Ιουλίου & ΠΕΜΠΤΗ 3 Ιουλίου 2014, οπότε θα διενεργηθούν ΕΚΛΟΓΕΣ στα γραφεία του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Πλ. Μοριχόβου 1, ΛΑΔΑΔΙΚΑ, 5ος όροφος), την Τετάρτη 2 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 19:00 και την Πέμπτη 3 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 21:30 με θέματα:

 1. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
 2. Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής
 3. Εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ε.Σ. Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Οι εκλογές θα γίνουν από Εφορευτική Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει Δικαστικός Αντιπρόσωπος

Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του Συλλόγου μας και των Νόμων 1712/87 και 2081/92.

           

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Συλλόγου (Πλατεία Μοριχόβου 1, 5ος όροφος, τηλ.2310 547887, 2310538790).

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                    

Κωστής Χαντζαρίδης                                                                                       Πάνος Μενεξόπουλος

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 56

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.