prosfores_1.png

 

topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2015 21:23

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 2015-2016

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε το κάτωθι ωράριο λειτουργίας

των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών:

Κυριακή  

13-12-2015

11 π.μ. – 6 μ.μ.

Πέμπτη

17-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Παρασκευή

18-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Σάββατο  

19-12-2015

10 π.μ. – 5 μ.μ.

Κυριακή  

20-12-2015

11 π.μ. – 6 μ.μ.

Δευτέρα  

21-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τρίτη

22-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τετάρτη

23-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Πέμπτη– Παραμονή Χριστουγέννων

24-12-2015

10 π.μ. – 5 μ.μ.

Παρασκευή – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

25-12-2015

ΚΛΕΙΣΤΑ

Σάββατο

26-12-2015

ΚΛΕΙΣΤΑ

Κυριακή  

27-12-2015

11 π.μ. – 6 μ.μ.

Δευτέρα  

28-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τρίτη

29-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τετάρτη

30-12-2015

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Πέμπτη– Παραμονή Πρωτοχρονιάς

31-12-2015

10 π.μ. – 5 μ.μ.

Παρασκευή – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

1-1-2016

ΚΛΕΙΣΤΑ

Σάββατο

2-1-2016

ΚΛΕΙΣΤΑ *

* σε αντικατάσταση της Κυριακής 27/12/2015

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2015 16:22

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

12 Νοεμβρίου 2015

Η Χώρα, η Οικονομία, η Αγορά περνάει τη δυσκολότερη μεταπολεμική περίοδο, έχοντας φτάσει, πλέον, στην καταστροφή. Ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της διαλύεται, με την ανέχεια να πλήττει την ελληνική κοινωνία και την αγορά, την ύφεση να εντείνεται διαρκώς αντί να υποχωρεί, τη δυσπραγία να αφυδατώνει και να απονευρώνει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα συνεχώς αυξανόμενα εισπρακτικά μέτρα οδηγούν στην στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά και κατ’ επέκταση στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Η άμεση εφιαλτική προοπτική της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια.

Η ανικανότητα , η ανεπάρκεια, η αδράνεια, η καθυστέρηση και η αναποτελεσματικότητα στη λειτουργία του Κράτους για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων οδηγεί, για πολλοστή φορά σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα, αδιαφορώντας παντελώς για τις αντοχές μας.

Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιβίωση και στον αυτοσεβασμό, με αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων.

Οι ελληνικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέμε:

ΟΧΙ στην λαιμητόμο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, επιχειρήσεων, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας

ΟΧΙ στην οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεών μας από την επιβολή Capital Controls και την έλλειψη ρευστότητας

ΟΧΙ στην υπερφορολόγηση με την επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων που βυθίζουν την αγορά στην ύφεση και εξοντώνουν την ελληνική κοινωνία

ΟΧΙ στην κατάργηση της ρύθμισης των 100 δόσεων

ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας» δύο τουλάχιστον εμπορικές γενεές.

ΟΧΙ στην επιλεκτική εφαρμογή της «ελαττωματικής» εργαλειοθήκης Νο1 και No2 του ΟΟΣΑ και στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

Οι ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας και τον αφανισμό της μεσαίας παραγωγικής τάξης

Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της Μμε επιχειρηματικότητας

Οι ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Την ανάπτυξη με απασχόληση, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.
  • Την πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
  • Την απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση  και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
  • Τη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.
  • Την στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.

Οι ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις αρθρώνουμε «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü      ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ü      ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ

ü      ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015 13:03

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ώρα 11:00

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο αντίδρασης αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα όπως το Ασφαλιστικό, Φορολογικό, ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, χρηματοδότηση, η ΓΣΕΒΕΕ έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αντιδράσουμε συλλογικά, προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου, να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την Κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, καλούμε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, να παραστούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί πορεία και ζητούμε από τους καταστηματάρχες, την ώρα της πορείας (11:00) να κατεβάσουν τα φώτα και να κλείσουν τις εισόδους των καταστημάτων τους.

Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας, πρέπει να διεκδικηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1 - 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015 14:48

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 1 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2015).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015:

11 π.μ - 6 μ.μ.

 
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015 14:47

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Επιχειρηματικών-Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι υπέγραψαν, πρόσφατα, το κοινό Υπόμνημα για τη λειτουργία του Μετρό, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψε ο Υπουργός Πολιτισμού κ.Αρ.Μπαλτάς, για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σκάμμα του σταθμού "Βενιζέλου", στη συμβολή με την οδό Εγνατία.

Η τελευταία εξέλιξη στις εργασίες κατασκευής του Μετρό, η οποία υιοθετεί την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, απαγορεύει, πλέον, την απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βιώσιμη οικονομικά και τεχνικά λύση κατασκευής του  σταθμού Βενιζέλου.

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκε ρητά ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο.

Θα πρέπει, ταυτόχρονα, να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει ανακύψει στον σταθμό Βενιζέλου με τις αρχαιότητες. Λύσεις υπάρχουν και έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Για μια ακόμη φορά τονίσθηκε, ότι επιθυμία όλων αποτελεί η διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αρχαιολογικά ευρήματα της οδού Βενιζέλου. Ωστόσο, ο σταθμός Βενιζέλου δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί.

 

Στα πλαίσια των παραπάνω, οι συμμετέχοντες Φορείς συμφώνησαν να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου το έργο να προχωρήσει, και να ολοκληρωθεί, επιτέλους, απρόσκοπτα.

Μεταξύ αυτών, αποφασίστηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στρατηγικής δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των Θεσσαλονικέων, καθώς και η σύσταση Επιτροπής, η οποία, εκπροσωπώντας τους Επιχειρηματικούς-Επιστημονικούς και Κοινωνικούς Φορείς της Θεσσαλονίκης θα αναδείξει το πρόβλημα προς κάθε Αρμόδια Αρχή και θα απαιτήσει   το σεβασμό απέναντι στην πόλη, στους Θεσσαλονικείς και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά στις «πλάτες» των εργασιών κατασκευής του Μετρό.

 
ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2015 12:48

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι η 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου - Πολιούχου της Θεσσαλονίκης ορίζεται ως υποχρεωτική αργία, σύμφωνα με το από 23/10/1933 Π.Δ. «Περί ορισμού ημερών ολοκληρωτικού και μερικού κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων Θεσσαλονίκης» (ΦΕΚ 330/Α/28-10-1933).

Συνεπώς, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, οι εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ήτοι τους Δήμους Θεσσαλονίκης (πρώην Δήμος Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας), Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών (πρώην Δήμοι Συκεών, Αγίου Παύλου, Νεάπολης & Πεύκων), Παύλου Μελά (πρώην Δήμοι Σταυρούπολης, Πολίχνης & Ευκαρπίας) και Πυλαίας-Χορτιάτη (πρώην Δήμοι Πανοράματος, Πυλαίας & Χορτιάτη), θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 65

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.