topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2015
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 13:59

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 12 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2015

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 θα αρχίσουν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013.

Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. του Ν 4177/2013, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων. Επομένως όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να ανοίξουν την Κυριακή 18/1/2015. Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του ίδιου νόμου, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείνει το Ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 18Ιανουαρίου 2015, να είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 2014-2015
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 12:37

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 2014-2015

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών:

Κυριακή  

14-12-2014

11 π.μ. – 6 μ.μ.

Πέμπτη    

18-12-2014

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Παρασκευή

19-12-2014

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Σάββατο  

20-12-2014

10 π.μ. – 5 μ.μ.

Κυριακή  

21-12-2014

11 π.μ. – 6 μ.μ.

Δευτέρα  

22-12-2014

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τρίτη

23-12-2014

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τετάρτη – Παραμονή Χριστουγέννων

24-12-2014

10 π.μ. – 5 μ.μ.

Πέμπτη - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

25-12-2014

ΚΛΕΙΣΤΑ

Παρασκευή

26-12-2014

ΚΛΕΙΣΤΑ

Σάββατο

27-12-2014

10 π.μ. – 5 μ.μ.

Κυριακή  

28-12-2014

11 π.μ. – 6 μ.μ.

Δευτέρα  

29-12-2014

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τρίτη

30-12-2014

10 π.μ. – 9 μ.μ.

Τετάρτη – Παραμονή Πρωτοχρονιάς

31-12-2014

10 π.μ. – 5 μ.μ.

Πέμπτη - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

1-1-2015

ΚΛΕΙΣΤΑ

Παρασκευή

2-1-2015

ΚΛΕΙΣΤΑ*

* σε αντικατάσταση της Κυριακής 21/12/2014

Για την εργασία της Κυριακής 14.12.2014 θα δοθεί στο προσωπικό εκ περιτροπής, μια μέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης

Για την εργασία της Κυριακής 28.12.2014 θα δοθεί στο προσωπικό εκ περιτροπής, μια μέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4177/2013 την Κυριακή 28.12.2014 επιτρέπεται να είναι ανοιχτά μόνον τα καταστήματα που:

  • Έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.μ.
  • Δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα), εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise
  • Δεν λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» (“shops-in-a-shop”)
  • Δεν βρίσκονται σε Εμπορικά Κέντρα, ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet, ή εκπτωτικά χωριά.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

 
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Δευτέρα, 24 Νοέμβριος 2014 12:07

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Το «θέατρο του παραλόγου» παίζεται στις πλάτες των Θεσσαλονικέων, στις πλάτες αυτής της πόλης, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες, με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις εξελίξεις στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ένα έργο, το οποίο όταν ξεκίνησε το 2006, οι Θεσσαλονικείς και κατ’ επέκταση, οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης πανηγύρισαν κρίνοντας ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην βιώσιμη κινητικότητα των ανθρώπων της, στη λειτουργικότητα της πόλης . Κρίνοντας ότι θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σύγχρονη μεγαλούπολη, ελκυστική σε επισκέπτες και επενδυτές. Κρίνοντας ότι θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και το δυναμισμό της.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί «πλήρωσαν τοις μετρητοίς» τις συνέπειες της κατασκευής του, παρά το γεγονός της, επί τόσα χρόνια αναστάτωσης της πόλης, παρά το γεγονός των προβλημάτων που προκύπτουν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ο στόχος για τους Θεσσαλονικείς παρέμενε και παραμένει ο ίδιος: να ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

Το Μετρό: ένα έργο που αποτέλεσε στοιχείο θριαμβολογίας για τους, κατά καιρούς, κυβερνώντες και εμπλεκόμενους στην κατασκευή του, βρίσκεται τώρα στα όρια της κατάρρευσης.

Και φτάνουμε τα τέλη του 2014, σχεδόν τρία χρόνια από την προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας του, και γινόμαστε δέκτες ανακοινώσεων ότι «στα μέσα του 2018, με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα είναι έτοιμο το μετρό της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό εφόσον δεν δώσουν τη λύση τα ευρωπαϊκά δικαστήρια». Και μαθαίνουμε, ότι «Το έργο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και είναι αναπόφευκτη η διακοπή του και μάλιστα πολύ σύντομα.»

Και, ταυτόχρονα, γινόμαστε θεατές μιας απίστευτης αντιπαράθεσης όλων των συνυπεύθυνων-ανευθυνοϋπεύθυνων εμπλεκόμενων στην κατασκευή του, η οποία παίζεται στις πλάτες όλων μας.

Αρκετά πιά!!! Θα πρέπει, επιτέλους, όλοι να αντιληφθούν ότι τη Θεσσαλονίκη δεν την ενδιαφέρει ποιος φταίει. Την ενδιαφέρει ο στόχος. Δεν την ενδιαφέρει πώς θα επιτευχθεί ο στόχος. Την ενδιαφέρει να βρεθεί λύση: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

Δεν είμαστε αρμόδιοι και δεν θα αναλωθούμε να κρίνουμε τις ευθύνες του καθενός στη δυσλειτουργία του έργου. Εμείς, όμως, οι μικροί επιχειρηματίες, γνωρίζουμε ότι σε οποιαδήποτε δουλειά, μικρή, μεγάλη ή τεράστια, όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να στοχεύουν στο αποτέλεσμα   και όχι να αναλώνονται στη ρίψη ευθυνών ο ένας στον άλλο. Κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε με αυτή την τακτική.

Οι κάτοικοι αυτής της πόλης, η επιχειρηματική της κοινότητα, η Θεσσαλονίκη απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως από την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Απαιτεί να βρεθούν άμεσα οι τεχνικοοικονομικές λύσεις και, εφόσον απαιτείται, η ψήφιση σχετικών νομοθετικών διατάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του έργου

Απαιτεί το σεβασμό όλων απέναντι στην πόλη, στους πολίτες της και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους και μένοντας χωρίς δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ "ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ"
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 13:50

Την έντονη αντίθεση του εμπορικού κόσμου στη λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς επί της Νικηφόρου Ουρανού (ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ), επεσήμανε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, ο οποίος παρέστη στη χθεσινή (4/11/2014) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, μαζί με άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την απορία του, γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης εμμένει σ’αυτή την πρόταση, περί ίδρυσης και λειτουργίας αυτής της αγοράς «ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ», όταν είναι σε όλους γνωστό ότι μόνον αθλιότητα και παρανομία παράγουν αντίστοιχες υπαίθριες αγορές, υπονομεύοντας, παράλληλα, το υγιές εμπόριο. Αποτελεί πραγματικότητα και «κοινό μυστικό» η αχαλίνωτη επέκταση των αγορών αυτών, εκτός οριοθετημένων σημείων, η διείσδυση σ’ αυτές ατόμων που στερούνται αδειών και προϋποθέσεων, καθώς και η ύπαρξη πλήθους παραβάσεων (φορολογικών, αγορανομικών, κ.λ.π.)

Η προχειρότητα και η παντελής έλλειψη αισθητικής, η αντίληψη «ιδιοκτησίας και κεκτημένων» και η άρνηση συμμόρφωσης και σεβασμού των όποιων κανόνων λειτουργίας που κάθε φορά τίθενται από την πολιτεία, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των αγορών, όπου και αν υπήρξαν και λειτούργησαν στο παρελθόν.

Είναι γνωστή η τριτοκοσμική εικόνα και οι ανεξέλεγκτες συνθήκες που επικρατούν σε παρόμοια παζάρια, όπου Αγορανομικές, φορολογικές και άλλες παραβάσεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο.

          Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς, αποποιείται της ευθύνης ελέγχου (αφού λόγω της σχετικής νομοθεσίας δεν έχει αρμοδιότητα), και με απόλυτα δεδομένο ότι υπάρχει αδυναμία ελέγχου   από τις αρμόδιες υπηρεσίες , είτε πρόκειται για αυτήν καθ’ εαυτή την έκταση της αγοράς και το ύψος των νόμιμων αδειών, είτε για τα πωλούμενα είδη και το νόμιμο της απόκτησής τους, είτε για τη νομιμότητα συναλλαγών μέσω φορολογικών παραστατικών, αλλά ακόμη και για την υγιεινή και αισθητική των χώρων, δεν μας εξηγεί με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η νομιμότητα και η εύρυθμη λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς (ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ).

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αντιληφθεί τον αγώνα επιβίωσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τις συνθήκες ασφυξίας και αθέμιτου ανταγωνισμού που βιώνει το στεγασμένο εμπόριο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία ζητείται η στήριξη της Πολιτείας.

«Δεν είμαστε αντίθετοι σε μια κοινωνία που θέλει να βγάλει το ψωμί της, αλλά είμαστε και εμείς ένας κλάδος που χτυπιέται από παντού, με δυσβάστακτες συνέπειες, επεσήμανε ο κ.Φιλιππίδης. Στην πόλη μας υπάρχουν χιλιάδες ελεύθερα καταστήματα στα οποία μπορούν να εγκατασταθούν οι διάφοροι επαγγελματίες και με συνθήκες ισονομίας απέναντι στο στεγασμένο εμπόριο και υγιούς ανταγωνισμού να επιχειρήσουν.»

Ως εκ τούτου, απαίτηση του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης είναι να κατανοήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τις συνέπειες απέναντι στο στεγασμένο εμπόριο και στους εργαζόμενους σ’αυτό και να αναθεωρήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, την πρότασή του για λειτουργία της υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς (ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ).

 
ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 13:48

Για μια ακόμη φορά, ζήσαμε το “success story” λειτουργίας της αγοράς την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, κατά την οποία άνοιξαν, βάσει Νόμου, οι εμπορικές επιχειρήσεις.

Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, κόσμος πολύς, σακούλες λίγες…Για μια ακόμη φορά, δούλεψαν οι «παραδοσιακές» αγορές (υπερκαταστήματα, πολυεθνικές, εμπορικά κέντρα…), καθώς και ο «παραδοσιακός» δρόμος της Τσιμισκή.

Δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε ότι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από την Αγορά την ίδια και τους εμπόρους της την αναγκαιότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την «Αγορά» στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου.

Και, δυστυχώς, την «συγκέντρωση του εμπορίου» αποδεικνύεται ότι την επιθυμούν όχι μόνον οι κυβερνώντες, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι ΣΕΒ και ΣΕΤΕ (μεταξύ αυτών και ο ΣΕΛΠΕ, ο οποίος θέλει και αυτός να γίνει θεσμικός κοινωνικός εταίρος) και οι οποίοι με την πρωτοφανή δικαστική τους παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επιτροπής, στράφηκαν κατά της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ ως προς το ζήτημα των Κυριακών, εξυπηρετώντας τις απέλπιδες προσπάθειες των κυβερνώντων για απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων τις Κυριακές.

Η προσφυγή των παραπάνω εργοδοτικών Φορέων, αποδεικνύει περίτρανα ότι στρέφονται ενάντια του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου του εμπορίου και απασχολούν το μέγιστο ποσοστό των εργαζομένων.

Η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση αναρμόδιων Φορέων, οι οποίοι στρέφονται ανοιχτά κατά των πλέον αρμόδιων αντιπροσωπευτικών οργανώσεων και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποδεικνύει περίτρανα ότι ουδόλως τους απασχολεί ο σοβαρός κίνδυνος στέρησης του εβδομαδιαίου τζίρου των τοπικών αγορών και κατεύθυνσής του στα υπερκαταστήματα των πολυεθνικών με δεδομένη την απαξίωση των παραδοσιακών αγορών, που ήδη είναι εξαθλιωμένες και του κανιβαλισμού της περιφέρειας. Αναρωτιόμαστε μήπως αυτός είναι ο στόχος?

Απαιτούμε από τους αναρμόδιους Φορείς να αποσύρουν, έστω και την τελευταία στιγμή, την παρέμβασή τους, αντιλαμβανόμενοι το ρόλο τους και ποιες επιχειρήσεις που εκπροσωπούν.

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πολύ εύκολο για όλους εμάς να απαιτήσουμε, μεταξύ άλλων, το “successstory” του τουρισμού να επεκταθεί, με τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις να παραμένουν ανοιχτές όλες τις εποχές του χρόνου.

Κι’αυτό δεν θα συμβάλει στην ανάπτυξη???

 
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2014 12:15

Φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος 1 - 10 Νοεμβρίου 2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 ισχύει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος βάσει του Νόμου 4177/2013 "mid-season sales".

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Βάσει του ίδιου Νόμου, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτωτικών περιόδων. Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του Νόμου 4177/2013, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Κατόπιν τούτου, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2014) οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να είναι ανοιχτές.

Προτεινόμενο ωράριο Κυριακής 2 Νοεμβρίου 2014:

11π.μ. – 6μ.μ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 60

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.