prosfores_1.png

 

topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΑΡΓΙΑ η 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016 14:32

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                              Τετάρτη 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι η 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου - Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, ορίζεται ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κου Κώστα Γιουτίκα, η 26η Οκτωβρίου, επέτειος της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ισχύει η απόφαση της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 1558, τεύχος δεύτερο, 15/11/2005 – κανονιστική απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης 22/οικ.13248/21-10-2005), η οποία δεν έχει ανακληθεί έως σήμερα, για τον ορισμό της 26ης Οκτωβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα.

Η αργία της 26ης Οκτωβρίου συνεπώς, σύμφωνα και με τα σχετικά έγγραφα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, ισχύει για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Αφορά συνεπώς στους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Αμπελόκηποι και Μενεμένη), Κορδελιού – Ευόσμου (Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμος), Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα), Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ν. Ευκαρπία), Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία και Πανόραμα) και Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη και Τριανδρία).

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ     

 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο.Α.Σ.Θ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 12:37

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΑΣΘ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ….

Η Θεσσαλονίκη και η Αγορά της στενάζει !!!

Σε μια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός και κατ’ επέκταση και οι επιχειρήσεις καλούνται   να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της περιοχής μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’αυτές και την κοινωνία της πόλης μας.

Στην πλέον ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, όπου απαιτείται κοινή προσπάθεια, συναίνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα, από το σύνολο του ελληνικού λαού, για την έξοδο από το «τούνελ» της οικονομικής κρίσης,   η Αγορά της Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καθημερινά ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτημάτων μεμονωμένων συμφερόντων.

Η κοινωνική και οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης, η οποία καθίσταται «όμηρος» ακραίων και ανεύθυνων τακτικών, διαταράσσεται ανεπανόρθωτα, με ολέθριες οικονομικά συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’αυτές και το κοινωνικό σύνολο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους στον Ο.Α.Σ.Θ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν την αγωνία του κοινωνικού συνόλου, με την άμεση αναστολή της επίσχεσης εργασίας και αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων για την Αγορά, τους εργαζόμενους και την   κοινωνία της πόλης μας.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016 15:39

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε πρόσφατα από συναδέλφους-μέλη του, οι οποίοι έχουν καταστήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, ότι έπεσαν θύματα κλοπής μέσα στα καταστήματά τους.

Τα κρούσματα κλοπής κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε σχετική ενημέρωση στα μέλη του, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο κλάδος μας,  η έξαρση κλοπών στις επιχειρήσεις εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας, προκαλώντας μια κατάσταση πανικού στους συναδέλφους.

Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησής σας και για οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή σας να ενημερώσετε τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, κοινοποιώντας, ταυτόχρονα, μέσω mail, εφόσον διαθέτετε και σχετικά στοιχεία, προκειμένου να τα προωθήσουμε αρμοδίως  για την πάταξη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Με τη δική σας βοήθεια, είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν οι κλέφτες, στα ίχνη των οποίων είμαστε πολύ κοντά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης βρίσκεται πάντα αρωγός στο πλευρό των συναδέλφων εμπόρων, γιατί με τη συλλογική προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.»

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζήτησε με έγγραφό του, από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την αύξηση των περιπολιών οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ Ε.Σ.Θ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 11:56

“Στον κλάδο του εμπορίου, η αγωνία, το αδιέξοδο και η οργή του εμπορικού κόσμου για το διαφαινόμενο αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν, πλέον, την καθημερινότητα της Αγοράς.”

“Η πολιτεία, δυστυχώς, παραγνωρίζει το γεγονός ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα βασίστηκε σε εταιρίες μικρού μεγέθους, οι οποίες κάλυπταν ένα αξιοσημείωτο εύρος δραστηριοτήτων και διέθεταν ανέκαθεν τη μερίδα του λέοντος στην απασχόληση. Το εμπόριο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους «εργοδότες» της ελληνικής οικονομίας. Στην παρούσα συγκυρία, το κλείσιμο ενός τόσο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις, με απώλεια θέσεων εργασίας, απώλεια φόρων, δημοτικών τελών, ασφαλιστικών εισφορών, φόρου εισοδήματος από ενοίκια, επιδόματα ανεργίας που πρέπει να καταβάλλονται και, κυρίως, τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνία και στη ζωή των ανθρώπων.”

Τα παραπάνω, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στο Υπόμνημα που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Παντελής Φιλιππίδης, στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της πόλης με τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα.

Στο Υπόμνημα περιλαμβάνονται οι θέσεις και προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που τίθενται ως απαραίτητη προυπόθεση, προκειμένου να πάρει μια ώθηση η Αγορά και κατ’επέκταση η ελληνική οικονομία.

Τέλος, όπως επισημαίνεται στο Υπόμνημα, «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει πολιτική βούληση, ικανότητα, αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και διαφάνεια. Πρέπει να πάψει να λειτουργεί ένα κράτος που τιμωρεί την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και κάθε ΄Ελληνα, με υπερτροφικούς φόρους, πρόστιμα, κυρώσεις, κατασχέσεις. ΄Ενα κράτος με δυσκίνητους μηχανισμούς, με δαιδαλώδεις διαδικασίες, με πολυνομία και γραφειοκρατία που διατηρούν ένα εχθρικό, μη ανταγωνιστικό περιβάλλον για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.»

Δείτε εδώ το ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

 
Δ.Ε.Θ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 13:45

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η 81η ΔΕΘ, ένας θεσμός άρρηκτα δεμένος με την ιστορία της πόλης, το κορυφαίο γεγονός για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και αναμένει να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της Αγοράς της Θεσσαλονίκης, να δείξει το φιλόξενο πρόσωπό της στους επισκέπτες της.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τιμήσει το μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό γεγονός-ορόσημο για την πόλη μας, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ, 11 & 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Αποτελεί την ευκαιρία για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που εκπροσωπεί ο Σύλλογός μας, να δώσουν, τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους αυτής της πόλης, τη δυνατότητα να επωφεληθούν, ψωνίζοντας με τις καλύτερες τιμές αυτές τις δύο μέρες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα καταστήματα να διοργανώσουν ΠΑΡΤΥ ΤΙΜΩΝ!!!

δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στην Αγορά μας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, αφορά μόνο την περιοχή του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να πληρούν τις εξής ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)

γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα ("outlet"), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ 11 & 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

11:00 – 18:00

 
 
ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2016 15:35

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016,  υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν προαιρετικά.

Επομένως  τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ  17 Ιουλίου 2016:        11π.μ.  έως  6μ.μ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 70

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.