prosfores_1.png

thessjobfest logo

 

 

topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΠΕΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 14:20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ανοίγει η «κερκόπορτα», για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας της αγοράς, όλες τις Κυριακές του χρόνου !!! βάσει δημοσιευμάτων που αφορούν στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου.

Σε μια περίοδο που αναζητούνται απεγνωσμένα να βρεθούν τρόποι τόνωσης της ανύπαρκτης αγοραστικής δύναμης και ψυχολογίας του ΄Ελληνα, σε μια περίοδο, κατά την οποία οι ΜικροΜεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, όσες έχουν παραμείνει εν λειτουργία, δίνουν τον ύστατο αγώνα επιβίωσης, τέτοιες «κινήσεις» έρχονται να κατεδαφίσουν οποιαδήποτε έννοια αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και Κοινωνίας, οποιαδήποτε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά, αποδομούν πλήρως την αγορά εργασίας και εν τέλει καταστρέφουν ό,τι απέμεινε από τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα, το τελευταίο ανάχωμα διατήρησης των τιμών σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αλλά αυτό που λείπει είναι αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές?

Μόνον οι πολύ μεγάλους μεγέθους επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα, ενδεχομένως, να αντέξουν σε ένα τέτοιο καθεστώς. Να μην παραβλέπουμε, όμως, και το γεγονός ότι η μονοπώληση της αγοράς μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα ολιγοπωλίου, στη μετακύλιση του αυξημένου λειτουργικού κόστους στις τιμές των προϊόντων και γενικότερα στην επικράτηση τιμολογιακών πρακτικών των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα κάνει ακόμα και τα βασικά προϊόντα απλησίαστα για τον μέσο Έλληνα, ενώ ταυτόχρονα θα προκαλέσει περισσότερα λουκέτα και διόγκωση της ανεργίας χωρίς την δυνατότητα εναλλακτικής λύσης.

Οι εναπομείνασες ΜικροΜεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, με την επταήμερη εργασία και το διευρυμένο ωράριο καλούνται να παίξουν το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών, θα οδηγηθούν, μια ώρα γρηγορότερα, στον αφανισμό τους.

Εάν καταρρεύσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο χώρο του λιανικού εμπορίου, τότε δεν θα μιλάμε για αύξηση ανεργίας, αλλά για πλήρη έλλειψη εργασίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από την ελληνική Πολιτεία να μην προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από την ελληνική Κυβέρνηση να εμπιστευτεί την Αγορά και τους Φορείς που την εκπροσωπούν, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα των θέσεων που καταθέτουν για την επιβίωση χιλιάδων ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που απασχολούν, αλλά και την στήριξη της κατανάλωσης , αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι από τα «ολιγοπώλια» στο τέλος ο χαμένος είναι ο καταναλωτής.

Για να μην αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, ότι η μοναδική μεταρρύθμιση των Κυβερνήσεων της περιόδου της κρίσεως, για την “ανάπτυξη και επιβίωση” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το άνοιγμα της αγοράς 52 Κυριακές το χρόνο!!!

 
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 14:41

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ  ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

2-10 ΜΑΪΟΥ 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου ισχύει η ενδιάμεση ανοιξιάτικη εκπτωτική περίοδος.

Λόγω της υποχρεωτικής αργίας της πρωτομαγιάς, η εκπτωτική περίοδος για το 2017 θα ισχύσει από την Τρίτη 2 Μαϊου έως και την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 7 Μαϊου 2017 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΜΑΪΟΥ 2017: 11 π.μ. – 6 μ.μ.

 
ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 13:11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 
ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ… Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Επιχειρηματικοί και Κοινωνικοί Φορείς της Βόρειας Ελλάδας ενώνουν τη φωνή τους σε Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, Πολιτικούς Αρχηγούς Κομμάτων, Βουλευτές, αρμόδιους Υπουργούς και Δημόσιους Φορείς, ζητώντας να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν ότι «Οι ΄Ελληνες δεν είναι, πλέον, απογοητευμένοι. Είναι απελπισμένοι!!!» 
«Capital controls, κακοδιαχείριση ενός δαιδαλώδους και γραφειοκρατικού δημόσιου τομέα, φορολογική εξαθλίωση και λανθασμένες επιλογές των κυβερνώντων και του δημόσιου τομέα, οι οποίοι χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει δουλειά και χρήμα στην αγορά, εξαθλιώνουν τους ΄Ελληνες πολίτες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών, για οφειλές που δεν καταβάλλονται όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν.», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η επισυναπτόμενη Ανοιχτή Επιστολή.
Οι επιχειρηματικοί και Κοινωνικοί Φορείς της Βόρειας Ελλάδας
Ζητούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καθώς και στην απόσυρση της πρόσφατης σχετικής εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε.
Ζητούμε τον ακατάσχετο επιχειρησιακό λογαριασμό. 
Ζητούμε πλαφόν κέρδους στην μεταπώληση των κόκκινων δανείων από τα Funds.
Ζητούμε να πάψει να λειτουργεί ένα κράτος που να τιμωρεί την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και κάθε Έλληνα, με υπερτροφικούς φόρους, πρόστιμα, κυρώσεις, κατασχέσεις.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ… 
Και η προσπάθεια δεν θα σταματήσει… ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

ΔΕΙΤΕ εδώ την επιστολή και ποιοι Επιχειρηματικοί και Κοινωνικοί Φορείς συμμετέχουν στην προσπάθεια

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε.Σ.Θ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 10:59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέλαβε τη διοργάνωση, θα διεξαχθεί στην πόλη μας, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017,  Ημερίδα – Ανοιχτή Ακρόαση  της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ε.Ο.Κ.Ε.), με θέμα ‘’Η Δυναμική των Οικογενειακών & Παραδοσιακών Επιχειρήσεων στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της οικονομικής μεγέθυνσης της Ευρωπαϊκής περιφέρειας’’ και  με σκοπό την προπαρασκευή των θέσεων της Επιτροπής  προς τα θεσμικά  όργανα της Ε.Ε.

Στην εκδήλωση θα κληθούν να συμμετάσχουνόλοι οι επιχειρηματικοί φορείς,  τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνάντηση των παραπάνω φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν για την εκδήλωση και να προετοιμαστούν για την από κοινού κατάθεση προτάσεων σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα, προσδιορίζοντας τις προϋποθέσεις που πρέπει να λάβει υπόψιν της η Ε.Ο.Κ.Ε., για τη γνωμοδότηση σε ένα πλαίσιο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αφορά στο ρόλο, την υποστήριξη και την επιβίωση  της μικρομεσαίας παραδοσιακής και οικογενειακής επιχειρηματικότητας.

«Η συγκεκριμένη Γνωμοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία για την πλειοψηφία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία βρίσκεται σε μία δίνη απόγνωσης», επεσήμανε ο κ. Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος στη συνάντηση, έθεσε, ταυτόχρονα, το θέμα της πρόσφατης εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε., που κωδικοποιεί τις διατάξεις του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο.

«Με στόχο να εξαθλιωθεί ακόμη περισσότερο η ζωή μας, εκδίδονται αποφάσεις, οι οποίες θέτουν, μεταξύ άλλων, ότι μόνον τα απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, εξαιρούνται, πλέον, από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης και ΚΑΛΕΣΕ όλους τους φορείς να ενώσουν τη φωνή τους και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ:

$1·         Tην άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καθώς και στην απόσυρση της πρόσφατης σχετικής εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε.

$1·         Tον ακατάσχετο επιχειρησιακό λογαριασμό.

$1·         Πλαφόν του κέρδους των FUNDS στην μεταπώληση των κόκκινων δανείων.

«Ζητούμε να πάψει να λειτουργεί ένα κράτος που να τιμωρεί την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και κάθε Έλληνα, με υπερτροφικούς φόρους, πρόστιμα, κυρώσεις, κατασχέσεις. ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ …», επεσήμανε, στη συνάντηση των φορέων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ 2017
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 12:37

Από τον Εμπορικό  Σύλλογο  Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται το ωράριο των καταστημάτων κατά την Πασχαλινή περίοδο.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 09/04/2017,  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4177/2013

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 11π.μ. ΕΩΣ 6μ.μ

 ΠΕΜΠΤΗ

06/04/2017

10π.μ. –  9μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

07/04/2017

10π.μ. –  9μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

08/04/2017

10π.μ. –  6μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

των Βαίων

09/04/2017

11π.μ. –  6μ.μ.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

10/04/2017

10π.μ. –  9μ.μ.

Μ. ΤΡΙΤΗ

11/04/2017

10π.μ. –  9μ.μ.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

12/04/2017

10π.μ. –  9μ.μ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ

13/04/2017

10π.μ. –  9μ.μ.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

14/04/2017

1μ.μ. – 7μ.μ.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

15/04/2017

10π.μ. – 4μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

του Πάσχα

16/04/2017

ΚΛΕΙΣΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

17/04/2017

ΚΛΕΙΣΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 12:13

ΖΗΤΑΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

 

 

Παρά την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, την οποία ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και δόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας έως τις 17/3/2017, τα προβλήματα συναδέλφων εμπόρων, δεν λύθηκαν, διότι πολλές εισφορές δεν εκκαθαρίστηκαν, όπως για παράδειγμα όσων εμπλέκονται με δύο ασφαλιστικά Ταμεία.

 

Για το λόγο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με επείγουσα επιστολή του, προς την Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχσιόγλου και τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, ζήτησε να δοθεί επιπλέον παράταση της προθεσμίας πληρωμής των εισφορών, μέχρι να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμότητες, δεδομένου ότι κινδυνεύουν να χαθούν πολλές ρυθμίσεις των 100 δόσεων.

Πρότασή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Εργασίας, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν γνωρίζουν τί πρέπει να πληρώσουν, προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, να πληρώσουν την κατώτερη δόση εισφορών και να τακτοποιηθεί το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό, με την εκκαθάριση του έτους 2016.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 76

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.