topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 11:43

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Απογοητευτική ήταν η καταναλωτική κίνηση, για όσες εμπορικές επιχειρήσεις λειτούργησαν την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, πρώτη Κυριακή της θερινής εκπτωτικής περιόδου.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από την τηλεφωνική έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε δείγμα 110 εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας.

Η έρευνα έγινε σε εμπορικές επιχειρήσεις του Κέντρου, της Δυτικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και εκτός των αποτελεσμάτων επί του συνόλου των επιχειρήσεων, υπάρχει, παράλληλα, ανάλυση αποτελεσμάτων ξεχωριστά για κάθε μία από τις παραπάνω περιοχές.

Επίσης, για το Ιστορικό Κέντρο της πόλης μας έχει γίνει πρόβλεψη ειδικότερης ανάλυσης αποτελεσμάτων, με βάση τις   κάτωθι περιοχές:

  1. ΕΓΝΑΤΙΑ – ΙΩΝ.ΔΡΑΓΟΥΜΗ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΣΥΓΓΡΟΥ (και γύρω δρόμοι)
  2. ΤΣΙΜΙΣΚΗ-ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ-ΠΡΟΞ.ΚΟΡΟΜΗΛΑ (και γύρω δρόμοι)
  3. ΕΡΜΟΥ – ΒΑΣ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΔΗΜ.ΓΟΥΝΑΡΗ – Γ.ΣΤΑΥΡΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΑΣ (και γύρω δρόμοι)

Επί του συνόλου των ερωτηθέντων και σε σχετική ερώτηση, το 57% των εμπορικών καταστημάτων δεν άνοιξαν την Κυριακή 20 Ιουλίου.

Τα παραπάνω στοιχεία διαφοροποιούνται μεταξύ Ιστορικού Κέντρου και Ανατολικής-Δυτικής Θεσσαλονίκης:

Στο Ιστορικό Κέντρο το 50% των εμπορικών καταστημάτων δεν λειτούργησαν την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη το 90% των ερωτηθέντων δεν λειτούργησαν την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη το 90% των επιχειρήσεων δεν λειτούργησαν την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Στην ερώτηση «πώς κυμάνθηκε ο τζίρος σε σύγκριση με τις τρεις Κυριακές των προηγούμενων εκπτωτικών περιόδων» το 94%των επιχειρήσεων οι οποίες άνοιξαν την Κυριακή 20 Ιουλίου, απάντησαν ότι ήταν μικρότερος.

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με «ποια Κυριακή, εκπτωτικής περιόδου υπήρξε καλύτερη καταναλωτική κίνηση» το 26% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δούλεψαν καλύτερα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, το 28% απάντησε ότι δούλεψαν καλύτερα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, το 4% επέλεξε την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε καλύτερη κίνηση την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014.

Ταυτόχρονα το 75% επί του συνόλου των ερωτηθέντων βαθμολόγησε ως καθόλου αποτελεσματικό το μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αναφορικά με την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και μόνον το 3% κρίνει το μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές ως πολύ αποτελεσματικό.

Επίσης, το 63% επί του συνόλου των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το «άνοιγμα των Κυριακών έχει επιβαρύνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του καταστήματος».

Τέλος, σε σχετική ερώτηση «εάν έχει πραγματοποιηθεί πρόσληψη επιπλέον υπαλλήλου για τις Κυριακές», μόνον το 1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει προβεί σε επιπλέον πρόσληψη υπαλλήλων για τις Κυριακές, στοιχείο που καταδεικνύει ολότελα αβάσιμο το επιχείρημα ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας!!! Δυστυχώς, φοβόμαστε ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Όλα τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν, τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να προτείνει τη μη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές κατά τη θερινή περίοδο έως και 31 Αυγούστου. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε αφενός στη δημοσκόπηση της Αγοράς και αφετέρου σε στατιστικά στοιχεία αντίστοιχων προηγούμενων Κυριακών που ήταν ανοιχτή η «Αγορά» και τα οποία έδειξαν ότι τα αναμενόμενα αποτελέσματα καταναλωτικής κίνησης δεν επιτεύχθηκαν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εμμένει στην πάγια θέση του ότι η «Αγορά της Θεσσαλονίκης» έχει τη δυνατότητα να κρίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας.

Ως εκ τούτου, ΖΗΤΟΥΜΕ από τους συναδέλφους Εμπόρους να τηρήσουν την απόφαση που έλαβε η «Αγορά» της πόλης μας και συγκεκριμένα να μην ανοίξουν ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ έως τις 31 Αυγούστου, τιμώντας την «απόφασή τους» και δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία ότι «δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

 

 
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 16 Ιούλιος 2014 11:39

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο οποίο εξελέγη Πρόεδρος ο κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίες διεξήχθησαν στα γραφεία του, εξελέγη η νέα Διοικητική Επιτροπή, η σύνθεση της οποίας έχει ως εξής:

           

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         :     Παντελής Φιλιππίδης

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ           :     Κοσμάς Καλογιάννης

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ           :     Αναστάσιος Φελέκης

Γ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ           :     Νικόλαος Ιωάννου

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           :     Πάνος Μενεξόπουλος                                   

ΤΑΜΙΑΣ                             :     Πολυξένη Παπανικολάου

Μετά τη διαδικασία εκλογής της νέας Διοίκησης, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Κωστής Χαντζαρίδης ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την στήριξή τους στην προσπάθεια που κατέβαλε καθ’όλη τη διάρκεια της, επί εννέα χρόνια θητείας του, ως Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνδράμει, ως μέλος του Δ.Σ., με όλες του τις δυνάμεις, στο έργο και στην επίτευξη των στόχων της νέας Διοίκησης του Συλλόγου.

Ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο κ. Παντελής Φιλιππίδης, ο οποίος από το 2005 έως και σήμερα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, τόνισε ότι «Στόχος της εκλεγμένης Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλημά της, είναι η επιβίωση των Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων της πόλης μας, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και μ’ αυτό τον στόχο θα προχωρήσουμε την επόμενη τριετία, συνεχίζοντας να δηλώνουμε παρών και δίπλα σε όλους τους συναδέλφους μας.»

Παράλληλα, ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κάλεσε όλους τους εμπόρους της πόλης μας να στηρίξουν και να βοηθήσουν τη Διοίκηση του Συλλόγου στο δύσκολο έργο της.

 
ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 11 Ιούλιος 2014 09:28

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Από 14-7-2014 έως 30-8-2014

 

Από τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου έως το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 θα διαρκέσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2014, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα εξής:

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  1. Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εκπτώσεων πέραν των διπλών τιμών, γίνεται χρήση και ποσοστών (%) τα ποσοστά αυτά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα ως προς την κάθε κατηγορία ειδών που αναφέρονται και να επαληθεύονται από την σύγκριση των δυο τιμών. Επιπλέον θα πρέπει μαζί με το ποσοστό, να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση ( π.χ. 20% έκπτωση ).
  1. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
  1. Το ποσοστό έκπτωσης που διαφημίζει κάθε κατάστημα, θα πρέπει να είναι πραγματικό και όχι παραπλανητικό.
  1. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 11:19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπογράφηκε, στις 7 Ιουλίου 2014, και δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα !!! (8 Ιουλίου 2014), στο υπ’αριθ. 1859/ΦΕΚ Β΄, η Υπουργική Απόφαση για τον «ορισμό τριών τουριστικών περιοχών της Ελλάδας, όπου επιτρέπεται για ένα (1) έτος η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών Καταστημάτων και τις υπόλοιπες Κυριακές, πέραν των αναφερομένων στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013».

Πρώτον, θα θέλαμε, να επισημάνουμε το «ζήλο» των Κυβερνώντων και την «άμεση ανταπόκρισή τους» στις επιταγές του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών αναφορικά με το θέμα των Κυριακών (7 Ιουλίου υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση, 8 Ιουλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ) και περιμένουμε τον «ίδιο ζήλο» και την «ίδια ανταπόκριση» να επιδεικνύουν και σε ζωτικά θέματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία!!!

Δεύτερον, η Υπουργική Απόφαση μας δείχνει ότι το Πικέρμι είναι καλύτερη τουριστική περιοχή, από τα Ιόνια Νησιά!!! (εμπορικό κέντρο McArthur Glen…. τυχαίο???)

Τρίτον, μεταξύ των τριών τουριστικών περιοχών συμπεριλαμβάνεται και το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην Υ.Α. 3046/51009/1994:

«Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι η περιοχή που ορίζεται από το Λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλιά Παραλία (α΄προβλήτα έως τον Λευκό Πύργο), την οδό Π.Μελά που καταλήγει στο ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στ.Τάττη και τμήμα των οδών Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου και Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο, την οδό Καραολή & Δημητρίου, την Πλατεία Βαρδαρίου και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου και το Λιμάνι».

Φαίνεται, οι γνωμοδοτούντες, οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη μας, ενδεχομένως μία φορά το χρόνο, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., έχουν την εντύπωση ότι η Θεσσαλονίκη έχει την ίδια επισκεψιμότητα και όλο τον υπόλοιπο χρόνο. ΄Ισως γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς…

Όλα τα παραπάνω, ήταν αποτέλεσμα του προσχηματικού διαλόγου μεταξύ Υπουργείου και Φορέων που «έγινε για να γίνει» ελάχιστες ημέρες πριν την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης. (φωνή βοώντος εν τη ερήμω…η απόφαση ήταν ειλημμένη)

Δυστυχώς, την Ελληνική Πολιτεία δεν την απασχολεί ο σοβαρός κίνδυνος στέρησης του εβδομαδιαίου τζίρου των τοπικών αγορών και κατεύθυνσής του στα υπερκαταστήματα των πολυεθνικών με δεδομένη την απαξίωση των παραδοσιακών αγορών, που ήδη είναι εξαθλιωμένες και του κανιβαλισμού της περιφέρειας. Αναρωτιόμαστε μήπως αυτός είναι ο στόχος? Και εάν ναι, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό? Για τη διατήρηση ή την αύξηση των θέσεων εργασίας? Αβάσιμο επιχείρημα, αφού όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε, ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα καταστραφούν επιχειρήσεις.

Η Αγορά της Θεσσαλονίκης, όμως, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα: Το 96% των εμπορικών επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την «Αγορά» στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου.

Σε καμία περίπτωση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα παίξουν το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, είναι ο πλέον αρμόδιος Φορέας, ο οποίος, λαμβάνοντας υπόψη την «απόφαση της Αγοράς», μπορεί να κρίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας.


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν.4177/2013 ΟΡΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ).

Η απόφαση αυτή στηρίζεται και σε στατιστικά στοιχεία αντίστοιχων προηγούμενων Κυριακών που ήταν ανοιχτή η «Αγορά» και τα οποία έδειξαν ότι τα αναμενόμενα αποτελέσματα καταναλωτικής κίνησης δεν επιτεύχθηκαν, καθώς και ότι εν μέσω Καλοκαιριού, οι καταναλωτές (τουρίστες και μη) προτιμούν να «χαλαρώσουν» και να ξεφύγουν λίγο από τα προβλήματά τους, παρά να καταναλώσουν την ημέρα τους, κάνοντας τη βόλτα και τα «ψώνια τους» σε μια άδεια πόλη.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τους συναδέλφους Εμπόρους να τηρήσουν την απόφαση που έλαβε η «Αγορά» της πόλης μας και συγκεκριμένα να μην ανοίξουν ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ την περίοδο από 7 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου, τιμώντας την «απόφασή τους» και δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία ότι «δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

ΖΗΤΟΥΜΕ από τους Καταναλωτές να στείλουν και αυτοί το μήνυμά τους, ότι σέβονται την «απόφαση της Αγοράς», τους θεσμούς, αλλά και την προσπάθεια διατήρησης της συνοχής της ελληνικής οικογένειας και της ελληνικής κοινωνίας.

΄Αλλωστε, οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων περισσεύουν… τα χρήματα δεν φτάνουν…   Μήπως θα έπρεπε, η Πολιτεία να ασχοληθεί πρωτίστως με αυτό???

 
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Σ.Θ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 04 Ιούλιος 2014 12:54

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 οι Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και για την εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, από το ενιαίο ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», με επικεφαλής υποψήφιο Πρόεδρο τον Παντελή Φιλιππίδη, μέχρι πρότινος, α΄Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκλέχθηκαν οι παρακάτω υποψήφιοι:

Για το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο:

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΝΙΚΟΣ

ΦΕΛΕΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΧΑΣΣΟΝ ΜΠΕΤΤΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΟΥΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΟΠΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΟΘΩΝ

ΜΠΕΝΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΕΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ

ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΑ


 

 

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν:

ΚΩΣΤΙΝΟΥ ΡΩΜΥΛΙΑ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΝΑ

ΖΟΥΡΝΑΤΣΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

 

Για την Δευτεροβάθμια Οργάνωση, στην οποία ανήκει ο Σύλλογος (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), εκλέχθηκαν δέκα έξη (16) Αντιπρόσωποι:

 

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΦΕΛΕΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΝΙΚΟΣ

ΧΑΣΣΟΝ ΜΠΕΤΤΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΟΘΩΝ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΜΠΕΝΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

 

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της δεδηλωμένης πρόθεσης της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων 52 Κυριακές το χρόνο, σε τουριστικές περιοχές, ή πόλεις, σε όλη την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης), κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών, έγινε καταγραφή, μέσω κάλπης της θέσης του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, όλοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να ψηφίσουν για το αν θέλουν ή όχι να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας.

Σε σύνολο 576 ψηφισάντων για το θέμα των Κυριακών, το 96% (553 ψηφίσαντες) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν αύξηση των υφιστάμενων Κυριακών λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας και το 4% (23 ψηφίσαντες) είπαν Ναι στην αύξηση των Κυριακών λειτουργίας της αγοράς της Θεσσαλονίκης.

«Η Αγορά της Θεσσαλονίκης έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα, δήλωσε ο κ.Παντελής Φιλιππίδης. Οι έμποροι της πόλης μας δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την Αγορά στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου.

«Η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο, σε περιοχές που δεν είναι αμιγώς τουριστικές, είναι μια ρύθμιση που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών», τόνισε ο κ.Φιλιππίδης.

«Οι προτεραιότητες του νέου 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει   επτά   νέα μέλη, είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επιβίωση και το μέλλον του Εμπορίου και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας να αντιμετωπίσουν τη βαθειά ύφεση που συνοδεύεται από αυξανόμενα λουκέτα, πτωχεύσεις και δραματικές μειώσεις στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων» επεσήμανε ο κ. Φιλιππίδης, δηλώνοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους-εμπόρους οι οποίοι, παρά το πλήθος των προβλημάτων και της ψυχικής, κυρίως, κόπωσης που αντιμετωπίζουν, προσήλθαν στις κάλπες να ψηφίσουν, ενδυναμώνοντας τη νέα Διοίκηση στο δύσκολο έργο και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της».

 
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 14:55

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγραφή, μέσω κάλπης, της άποψης του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων τις Κυριακές και συγκεκριμένα για το αν θέλουν οι έμποροι της πόλης μας να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας, θα γίνει ταυτόχρονα με τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Κυβέρνησης για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ορισμένων περιοχών της χώρας μας (συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης) 52 Κυριακές το χρόνο, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης (μέλη και μη μέλη) να προσέλθουν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1-Λαδάδικα, 5ος όροφος) στις 2 και 3 Ιουλίου 2014 και να ψηφίσουν εάν θέλουν ή όχι να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης μας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τις ίδιες ημέρες και ώρες (Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 από 9 π.μ. έως 7 μ.μ. και Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 από τις 9 π.μ. έως 9:30 μ.μ.) με την ψηφοφορία για εκλογή νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για νέα Διοίκηση, Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγου Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και για Ελεγκτική Επιτροπή, υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», με επικεφαλής τον κ. Παντελή Φιλιππίδη, Α΄Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι-έμποροι απαιτούν τη μαζική συμμετοχή τους στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενδυναμώσουν τη νέα Διοίκηση στη διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων του κλάδου μας.

Ταυτόχρονα, η μαζική συμμετοχή μελών και μη μελών συναδέλφων εμπόρων στην ψηφοφορία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 57

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.