prosfores_1.png

 

topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
σε συνέχεια της Αργίας του Αγίου Πνεύματος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 13:01

Σε απάντηση της  «εύκολης κριτικής» σε βάρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για την ανακοίνωσή του (και όχι απόφαση) περί υποχρεωτικής  αργίας των καταστημάτων τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Σύλλογος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επισημάνει τα εξής:

$11.       Για μια ακόμη φορά, τονίζουμε, ότι δεν ήταν απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , αλλά απόφαση της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η οποία βάσει πρόσφατης ενημέρωσης του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να ισχύει.

$12.       Αφού ανακαλύψαμε την εγκυρότητα της συγκεκριμένης απόφασης και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη κου Απόστολου Τζιτζικώστα για το κλείσιμο της Αγοράς τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, θεωρώντας την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως μία μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ο  Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ως όφειλε συνδικαλιστικά και δεοντολογικά, ανακοίνωσε την σχετική απόφαση, προς ενημέρωση της Αγοράς και όλων των Αρμοδίων Φορέων.

$13.       Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  δεν είναι Φορέας του Δημοσίου και δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα άσκησης ελέγχου παραβίασης της νομοθεσίας, αλλά ενημέρωσε κάθε αρμόδια Υπηρεσία για την ισχύ της  σχετικής απόφασης. Η ευθύνη, λοιπόν, για την άσκηση ή μη ελέγχου παραβίασης της νομοθεσίας να αναζητηθεί αλλού (και να είστε σίγουροι ότι θα την αναζητήσουμε και εμείς).

$14.       Επειδή υπήρξαν σχόλια και διαμαρτυρίες για άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων και κλείσιμο των minimarkets, των φούρνων, κ.λ.π., θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά εκπροσωπούνται από άλλους Συνδικαλιστικούς Φορείς, οι οποίοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έλαβαν  ουδεμία θέση.

$15.       Παρά την «εύκολη κριτική» ορισμένων ελαχίστων, οι οποίοι, ενδεχομένως, δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν το ρόλο που διαδραματίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε να επισημάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν  διστάζουμε και δεν φοβόμαστε  στα δύσκολα να μπούμε μπροστά.

 

 

 

Ε

 

 

 
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 15:58

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Μετά την εφαρμογή του νόμου 3996/2011 στον οποίο ορίζεται ρητά ότι η αρμοδιότητα καθορισμού αργιών αφαιρείται από την αιρετή Περιφέρεια και αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθυνθήκαμε επανειλημμένα επί σειρά ημερών στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, ζητώντας να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση των υπουργείων στο παραπάνω κοινό αίτημα.

Με βάση την με αρ.πρωτ. Γ/ΕΞ/5485-1/17-6-2016 υπηρεσιακή απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ερώτημα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν έχει ανακληθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση ορίζει ότι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου τη Δευτέρα 20/6/2016 τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωτικά ΚΛΕΙΣΤΑ.

 

 
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 11:39

Η πόλη της Θεσσαλονίκης, επί σειρά ετών γιόρταζε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, κλείνοντας την αγορά της, με βάση την υπ’αριθ. 22/οικ.21964 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης η οποία όριζε την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.3996/2011, καταργήθηκε η παραπάνω αρμοδιότητα, με αποτέλεσμα η αργία του Αγίου Πνεύματος να μην ισχύει πλέον για τα παραπάνω καταστήματα της πόλης μας.

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της θρησκείας μας. Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών, η επισκεψιμότηταπου έχουν τα καταστήματα είναι πολύ μικρή, δεδομένου ότι  στον δημόσιο τομέα η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κου Απ. Τζιτζικώστα, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη με την οποία ζήτησε να οριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βγάλει εκ νέου ανακοίνωση για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει αναφορικά με το θέμα.

Εφ’όσον δεν υπάρξει διαφοροποίηση στην παραπάνω νομοθεσία, η Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 παραμένει εργάσιμη για την αγορά της πόλης μας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ATTICA BANK ΓΙΑ POS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2016 12:27

Προς

Τα μέλη

Του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

 

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ POS ΑΠΟ ΤΗΝ AtticaBank

Αγαπητοί/τές Συνάδελφοι/σες,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας στήριξης των μελών του, απευθύνθηκε σε τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να πάρει προσφορές για τερματικές συσκευές POS.

Η AtticaBankανταποκρινόμενη στο παραπάνω αίτημα, δίνει την παρακάτω προσφορά αποκλειστικά για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 1. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ POS
 1. Οι τερματικές συσκευές EFT/POS και η πλατφόρμα Ηλεκτρονικού Εμπόρου της Attica Bank αποδέχονται όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες VISA & MASTERCARD με την χρήση των οποίων παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης:

-          Συναλλαγών αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών

-          Συναλλαγών αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών με δόσεις

-          Παροχή υπηρεσίας ανοιχτής πληκτρολόγησης

-          Ακύρωσης συναλλαγών

-          Ταχύτητα και ασφάλεια στην εξυπηρέτηση συναλλαγών

-          Παρακολούθησης συναλλαγών μέσω e-banking

-          Δωρεάν τεχνική υποστήριξη

-         

2) Για κάθε είσπραξη που θα διενεργείται μέσω των EFT/PO, θα παρακρατείται προμήθεια που θα ανέρχεται σε 0,85% επί του ποσού κάθε ολοκληρωμένης και επιτυχημένης συναλλαγής.

 1. Κάθε επιτηδευματίας/επιχείρηση, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, θα καταβάλει στην Τράπεζα το ποσό των εννέα ευρώ (€ 9,00) ανά pos, πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως, ανά τερματική συσκευή, ως διαχειριστικό κόστος (από το 2ο έτος και μετά) για τη δυνατότητα χρήσης του τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμής (EFT/POS), ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ το σύνολο των συναλλαγών υπολείπεται των δέκα χιλιάδων ευρώ (€ 10.000) ανά έτος και ανά επιτηδευματία/επιχείρηση, τον εκάστοτε αντίστοιχο μήνα υπολογισμού της ως άνω αμοιβής.
 2. Η διαδικασία υλοποίησης της συνεργασίας με τα μέλη ακολουθεί τα παρακάτω βήματα :
 • Υποβολή στο κατάστημα της AtticaBank σχετικού αιτήματος για τη συνεργασία και την τοποθέτηση συσκευής EFT/POS από κάθε μέλος του Συλλόγου.
 • Επεξεργασία του αιτήματος. Η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα απόρριψης του αιτήματος οποιουδήποτε μετόχου εφόσον η ίδια κρίνει ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση της υπηρεσίας.
 • Τελική απάντηση
 • Τοποθέτηση συσκευής EFT/POS

Επίσης τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου εκτός από την τοποθέτηση της συσκευής EFT/POS (μετά την έγκριση της συνεργασίας από την Τράπεζα) θα έχουν τις παρακάτω δυνατότητες μέσω της υπηρεσίας e-banking της AtticaBank, χωρίς χρέωση :

 • Ασφάλειας των πληροφοριών σύμφωνα με το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128bit
 • Άμεσης πρόσβασης στην Attica Bank 24 ώρες 7 ημέρες
 • Ηλεκτρονικού statement λογαριασμού
 • Πληρωμής εργοδοτικών εισφορών ΙΚΑ
 • Πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών ΟΑΕΕ
 • Πληρωμή ΦΠΑ, και λοιπών βεβαιωμένων οφειλών
 • Πληρωμή μισθοδοσίας
 • Πληρωμή προμηθευτών, ή συνεργατών
 • Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας κ.α. είτε μέσω πληρωμών είτε μέσω πάγιων εντολών.  
 • Πληρωμές πιστωτικών καρτών της Τράπεζάς μας ή άλλων Τραπεζών
 • Μεταφορές χρημάτων μεταξύ λογαριασμών
 • Πλήρους και ευέλικτης διαχείρισης, άμεσης ενημέρωσης και παρακολούθησης όλων των καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών
 • Εξουσιοδότησης σε όσα στελέχη του , απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του
 • Μείωσης του κόστους συναλλαγών (προμήθειες – έξοδα)

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το κόστος αποστολής εμβάσματος μέσω sepa διαμορφώνεται από 0,30 έως 3

Προκειμένου να έχετε τις παραπάνω παροχές, θα πρέπει να προσκομίσετε στην AtticaBank σχετική ΒΕΒΑΙΩΣΗ την οποία θα λάβετε από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1, Λαδάδικα, 5ος όροφος).

Εφ’όσον ενδιαφέρεστε για την παραπάνω προσφορά, παρακαλούμε συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και στείλτε την στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Συλλόγου (αρμόδια επικοινωνίας κα Σμαράγδα Χαϊλαρίδου) στα τηλ. 2310547887, 2310538790.

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΕΛΟΥΣ

 

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

EMAIL

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ATTICA BANK
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2016 12:25

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Κωδικός

465

Όνομα

Μητροπόλεως

Διεύθυνση

Μητροπόλεως 58 & Βογάτσικου - Τ.Κ. 54622

Τηλέφωνα

ΧΑΝΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2310 - 264554   

Κωδικός

466

Όνομα

Λέοντος Σοφού

Διεύθυνση

Λ. Σοφού 1 & Δωδεκανήσου 25 - Τ.Κ. 54626

Τηλέφωνα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΦΝΙΩΤΗΣ   2310 - 385510  

Κωδικός

467

Όνομα

Βασιλίσσης Όλγας

Διεύθυνση

Βασιλίσσης Όλγας 205 - Τ.Κ. 54646

Τηλέφωνα

ΠΛΙΑΚΟΥ ΦΑΝΗ 2310 - 422101  

Κωδικός

469

Όνομα

Νέας Εγνατίας

Διεύθυνση

Κων/νου Καραμανλή 145 - Τ.Κ. 54249

Τηλέφωνα

ΑΡΑΠΙΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 2310 - 325327  

Κωδικός

874

Όνομα

Καλαμαριά

Διεύθυνση

Μεταμορφώσεως 16 - Τ.Κ. 55131

Τηλέφωνα

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΙΘΟΞΟΠΟΥΛΟΣ 2310 - 417330  

Κωδικός

875

Όνομα

Θέρμη

Διεύθυνση

Πλατεία Παραμάνα 2  - Τ.Κ. 57001

Τηλέφωνα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣ 2310 - 465300   

Κωδικός

880

Όνομα

Σταυρούπολη

Διεύθυνση

Λαγκαδά 301 - Τ.Κ. 56430

Τηλέφωνα

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ 2310-649527   

 

 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 14:22

Δε χρειάζεται να είσαι γιατρός για να σώσεις ζωές.

Απλώς, δώσε αίμα!

Εθελοντική αιμοδοσία του ΕΥ CLUB

Σε Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 13.6.2015 (9-12.30μμ) πλατεία Αριστοτέλους

(Κάτω από την Μητροπόλεως)

Αγαπούμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ, Σεβόμαστε τη ΖΩΗ, Προσφέρουμε ΑΙΜΑ

Η κάρτα υγείας ΕΥ CLUBσυνεχίζει καθημερινά και στοχευμένα τις εκδηλώσεις και δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Ανάμεσά τους η συντήρηση και ανάπτυξη της τράπεζας αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου από τις 9πμ έως 12.30μμ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Αριστοτέλους(κάτω από τη Μητροπόλεως)

Υπενθύμιση για τους αιμοδότες

Κατά την προσέλευσή σας είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου (με φωτογραφία)

Δώσε Αίμα, Χάρισε Ζωή. Είναι στο … χέρι σου!

Σύμφωνα με μελέτες

 • Η δωρεά αίματος μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και καρκίνου, ενώ ο αιμοδότης καίει 650 θερμίδες για κάθε 568 ml αίματος που δίνει.
 • Ο σίδηρος επηρεάζει την πηκτικότητα του αίματος – και όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδά του, τόσο πιο «πηχτό» είναι το αίμα. Με την αιμοδοσία ελαττώνονται τα υψηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα.
 • Τα υψηλά επίπεδα σιδήρου μπορεί να επιταχύνουν την οξείδωση της χοληστερόλης και κατά συνέπεια να συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου. Επομένως η δωρεά «αραιώνει» το αίμα και δρα προστατευτικά.
 • Τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά είναι λιγότερα στους αιμοδότες ηλικίας 43 έως 61 ετών, οι οποίοι δίνουν αίμα δύο φορές τον χρόνο.
 • Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι είμαστε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 69

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.