prosfores_1.png

 

topsa

 

agorabonuslogosmall

 

ΑΡΧΙΚΗ
Ο ΣYΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση

 

esth_blog

 

find-us-on-facebook

Ε.Σ.Θ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2015 12:06

Προς κ.κ.

 Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών

 • Γιώργο Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
 • Δημήτρη Μάρδα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
 • Κατερίνα Σαββαίδου, Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας μεταφέρει την αγωνία των εμπορικών επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, παλεύοντας να επιβιώσουν, όντας έρμαια της συνεχιζόμενης τραπεζικής αργίας η οποία μεταλλάσσεται χωρίς όμως να λήγει.

Η έλλειψη δυνατότητας πραγματοποίησης τραπεζικών συναλλαγών και η αδυναμία εξόφλησης προμηθευτών εμποδίζει την παραγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, παγώνουν την κίνηση στην αγορά και δεν δίνουν ελπίδα ανάκαμψης στους συναδέλφους εμπόρους, με αποτέλεσμα ο τζίρος, όλο το προηγούμενο διάστημα, να παραμένει σχεδόν μηδενικός και να υπάρχει πλήρης αδυναμία πληρωμών.

Για το λόγο αυτό, επανερχόμαστε στο υπ’αριθ.πρωτ. 131/29-6-2015 αίτημά μας και παρακαλούμε για την αναστολή, χωρίς τόκους και ποινές, των πληρωμών και οφειλών των εμπορικών επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς και τις Τράπεζες, τουλάχιστον έως το τέλος Αυγούστου 2015.

                Άλλως, κινδυνεύουν να χαθούν ρυθμίσεις που έγιναν με τόση προσπάθεια και κόπο, οι οποίες επέφεραν πραγματικά έσοδα για τα ταμεία του κράτους.

 
ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε-ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2015 12:05

 

ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε. – ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, σες,

Σας ενημερώνουμε ότι με τον Ν.4321/2015 καταργήθηκε η αποποινικοποίηση των οφειλών για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων προς τον Ο.Α.Ε.Ε., ένα άδικο και επαχθές μέτρο που οδηγούσε συναδέλφους στη φυλακή λόγω οφειλών τους στο Ταμείο .

Με την κατάργηση, πλέον, του παραπάνω άδικου μέτρου, ισχύουν τα εξής:

 • Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές.
 • Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα.
 • Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων (εκκρεμή ένδικα μέσα) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο.
 • Ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Νόμου 4331/2015 αλλάζουν οι προϋποθέσεις οφειλών για συνταξιοδότηση.

 • Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου, το ανώτατο όριο οφειλής για την έναρξη καταβολής της σύνταξης αναμορφώνεται από 20.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ, παρακρατούμενες σε δόσεις που δεν μπορούν να είναι περισσότερες από εξήντα (60)
 • Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου, κατ’ εξαίρεση οι ασφαλισμένοι που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης έως 30/9/2015 μπορούν να υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς συμψηφισμού με αναδρομικές συντάξεις, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παρ. 4 του άρθρου. Συνολικά το ποσό που συμψηφίζεται και παρακρατείται δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν υποβάλλει αίτηση στον Ο.Α.Ε.Ε. και ενδιαφέρονται να εκμεταλλευθούν τις παραπάνω προυποθέσεις, να σπεύσουν να υποβάλλουν ΑΜΕΣΑ τη σχετική αίτηση.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 15:17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κανονικά λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης

τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 - ημέρα Αγίου Πνεύματος

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.3996/2011, η υπ’αριθ. πρωτ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, με την οποία η εορτή του Αγίου Πνεύματος οριζόταν ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ.

Ως εκ τούτου, την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν κανονικά

 
"THESS MALL" Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 13:03

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

THESSMALL” Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Την έναρξη των εργασιών του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, του “THESSMALL”, ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Παντελής Φιλιππίδης.

Το πιλοτικό έργο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPENMALL)», είναι ένα έργο το οποίο    εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»   και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) -Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται στις έξη πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο αυτό, στο οποίο, ήδη, συμμετέχουν ενεργά 100 επιχειρήσεις και έχουν εκδηλώσει επιθυμία να συμμετέχουν περισσότερες.

Η   χωροθέτηση του «ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» της Θεσσαλονίκης, του «THESSMALL», η οποία προέκυψε κατόπιν σχετικής μελέτης, οριοθετείται εντός της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ -ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (συμπεριλαμβανομένων των καθέτων).

Συνοπτικά, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες προέκυψαν από τη σχετική μελέτη, είναι:

 • Ανάπτυξη σημείων πληροφόρησης με σύστημα οθονών
 • Ανάπτυξη   εφαρμογής για mobile συσκευές
 • Δημιουργία ενός portal για το «THESSMALL» όπου θα προβάλλονται οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις , οι προσφορές, οι δράσεις και εκδηλώσεις του openmall με δυνατότητες σύνδεσης σε e- shop.
 • Παρεμβάσεις αστικής κινητικότητας στο χώρο του «THESSMALL» όπως stands πληροφοριακής σήμανσης πεζών, οριζόντιες σημάνσεις διευκόλυνσης και ασφάλειας πεζών.
 • Προβολή και δημοσιότητα με στόχο την ενημέρωση και προσέλευση των επισκεπτών και των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για το «THESSMALL».

Όπως ανέφερε ο κ.Φιλιππίδης, «αν οι παραδοσιακές αγορές των πόλεων επιθυμούν να ξανακερδίσουν ένα μερίδιο αγοράς, όσο έχει απομείνει, θα πρέπει να υιοθετήσουν μεθόδους και τεχνικές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.

Σ’αυτό ακριβώς το στοιχείο αποσκοπεί η στρατηγική των Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων (OpenMalls). Βασικός στόχος αποτελεί η πολύπλευρη βελτίωση των συνθηκών στις παραδοσιακές αγορές, που θα προσελκύσουν τον καταναλωτή, ΄Ελληνα, ή ξένο, σε αυτές για τις αγορές του.

Η Πιλοτική Δράση, λοιπόν, «Ανοικτά Κέντρο Εμπορίου»   αποτέλεσε και αποτελεί μια πρόσκληση-πρόκληση για τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης,   προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τέτοιων στρατηγικών σε συγκεκριμένη και σαφώς οριοθετημένη περιοχή της πόλης μας.

Πιστεύοντας ότι το «THESSMALL» αποτελεί ένα εργαλείο   αντιπαράθεσης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ποιοτική και άλλου τύπου εξυπηρέτηση του καταναλωτή, μέσα από τη συνεργασία των επιχειρηματιών στη μάχη για την επιβίωση, είναι ένα «στοίχημα» για τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η υλοποίησή του και η επίτευξη του στόχου του έργου, για την στήριξη και ενδυνάμωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας της πόλης μας, αλλά, πρωτίστως, για την τόνωση του ψυχολογικού μας κλίματος (το έχουμε άλλωστε τόσο μεγάλη ανάγκη…)»

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Π.Φιλιππίδης επεσήμανε ότι «αν και καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι η 31η Οκτωβρίου, φιλοδοξία μας είναι να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., για να το κάνουμε γνωστό και σε όλους όσους θα επισκεφθούν την πόλη μας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστη, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών ΄Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ουσιαστική υποστήριξη του οποίου θα υλοποιηθεί το «THESSMALL» και ο οποίος ανέπτυξε, τις δράσεις υποστήριξης για τη βέλτιστη υλοποίηση του έργου, από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Σταύρος Κωνσταντινίδης Συγκοινωνιολόγος-Πολιτικός Μηχανικός, ο οποίος εκπόνησε τη σχετική Μελέτη του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, βάσει της οποίας αναδείχθηκε η χωροθέτηση της περιοχής και οι ενέργειες και δράσεις που θα υλοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων του έργου, προχώρησε στην παρουσίαση του «THESSMALL».

Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα (Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), διοργανώνεται η Εναρκτήρια Εκδήλωση του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, του “THESSMALL” προς ενημέρωση Φορέων και Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης.

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό link, προκειμένου να “κατεβάσετε» την παρουσίαση του «THESSMALL».

https://www.wetransfer.com/downloads/339ba621c758100d580b7004e151660020150428111211/4805ab P4290567

 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2015
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 10:27

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.Ε.

ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2015

Ο Νόμος 4177/2013, θεσμοθέτησε, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συγκεκριμένες Κυριακές το χρόνο, καθώς και τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο.

Δύο χρόνια και τέσσερις εκπτωτικές περιόδους μετά, το συμπέρασμα είναι ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην αγορά, οι επιχειρήσεις δεν προχώρησαν σε γενικευμένες εκπτώσεις και προκάλεσαν σύγχυση στους καταναλωτές, πλήττοντας τον θεσμό των εκπτώσεων γενικότερα.

Το ίδιο ισχύει και για τις Κυριακές που λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα και, μεταξύ αυτών, οι Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, η κίνηση των οποίων αποδείχθηκε σε κάθε της διάσταση υποτονική και αναποτελεσματική.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, από την έναρξη ισχύος του Ν. 4177/2013, ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και τάχθηκε εναντίον της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις πρώτες Κυριακές αυτών.

Το θέμα της λειτουργίας της Κυριακής 3 Μαίου 2015, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), στο οποίο μετέχει και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Π.Φιλιππίδης και αποφασίστηκε να προταθεί στις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Μαίου 2015, με δεδομένο και βάσει στατιστικών στοιχείων ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα βρεθούν ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σεβόμενος μεν το νόμο και το δικαίωμα όσων επιχειρήσεων θέλουν να ανοίξουν, στηρίζει την απόφαση της Ε.Σ.Ε.Ε., προτείνοντας στους εμπόρους – συναδέλφους να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαίου 2015 και να παραμείνει η Αγορά της Θεσσαλονίκης ΚΛΕΙΣΤΗ.

Παρ’όλα αυτά και βάσει του υφιστάμενου Νόμου, αποτελεί απόφαση του κάθε καταστηματάρχη να ανοίξει ή να παραμείνει κλειστή η επιχείρησή του την Κυριακή.

Τέλος, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, προσδοκούμε ότι, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα είναι σύντομα παρελθόν και διατηρούμε την πάγια άποψή μας ότι η οποιαδήποτε λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή πρέπει να αποτελεί θέμα των τοπικών κοινωνιών.

 
THESS MALL - Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΓΕΝΙΚΑ
Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015 16:45

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ THESS MALL

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 62

Powered by NGN SOFTWARE @ 2010 Ε.Σ.Θ.